Eerste bijeenkomst Will2Inspire – Elspeet

Posted on 3 juli 2015 · Posted in Artikelen

Begin juni 2015 organiseerde Will2Sustain een eerste Will2Inspire bijeenkomst bij Mennorode in Elspeet. Onno Elzinga van A.Hak Park gaf een uitleg over een belangrijk MVO instrument, de materialiteitsbepaling, en deelde ook zijn ervaringen met de zogeheten acceptatiecurve.

Vervolgens hebben de deelnemers gebrainstormd over hoe je de organisatie wel en niet meekrijgt met MVO. Wat volgens de deelnemers o.m. wel werkt is het aanbrengen van focus, het gebruiken van fiscale voordelen, het communiceren van de essentie en het overbrengen van trots. Wat niet werkt is een te sterke nadruk op getallen, op idealisme en ongeduldig zijn.

Na de pauze vertelde Gert Eigenbrood, Directeur Mennorode, over zijn ervaringen met het verduurzamen van Mennorode. Hij benadrukte het belang van het nemen van vele kleine stappen en het meekrijgen van je personeel. Vervolgens is er aan de hand van een case van een woningbouwcorporatie nagedacht over hoe zij de stap naar MVO kunnen zetten, juist ook in het belang van de huurders. Na een plenaire terugkoppeling hebben we als groep genoten van de uitstekende lunch bij Mennorode.

Voor een impressie, zie de fotocompilatie hieronder.

image002

De volgende bijeenkomst van Will2Inspire staat gepland voor dinsdag 24 november en zal om 15 uur beginnen. We zullen dan dieper ingaan op het thema stakeholder management. Mocht u interesse hebben om deel te nemen, laat het weten via prins@will2sustain.com