Will2Inspire bijeenkomst Kuster Groenlo

Posted on 15 november 2019 · Posted in Artikelen

Op 7 november jl. organiseerde Will2Sustain i.s.m. Kuster Energy de tweede Will2Inspire bijeenkomst van 2019. De Will2Inspire bijeenkomsten zijn opzet om medewerkers van organisaties die willen verduurzamen te inspireren, liefst met voorbeelden uit de praktijk. De bijeenkomst werd bijgewoond door 14 aanwezigen en geëvalueerd met een 8,4!

Jan-Pieter de Wilde van Kuster Energy opende de bijeenkomst met de mededeling dat hun nieuwe tankstation in Groenlo op 6 november was uitgeroepen tot meest innovatieve tankstation van 2019. Zie voor meer informatie: Tankchallenge 2019!

Het nieuwe tankstation in Groenlo is mede gefinancierd via een crowdfunding actie. De kernwaarden die het station uitdraagt zijn duurzaamheid, innovatie en gemoedelijkheid. Het ‘energy point’ maakt gebruik van LED schermen waarmee Kuster veel meer informatie kan delen met bezoekers. De winkel is gericht op het verwennen van de klanten en heeft veel streekproducten, o.a. via Villa Ruimzicht Doetinchem. Ook is er een drive-through waar bezoekers snel een kop koffie kunnen bestellen, en in het weekend maken mensen hier gebruik van om verse broodjes voor het ontbijt op te halen! Het gebouw heeft boven de shop ook ruimtes die gehuurd kan worden voor vergaderingen. Naast een modern wascomplex met een eigen waterzuivering zijn er mogelijkheden op elektrische voertuigen te laden. Tevens is een voorbereiding getroffen om op termijn waterstof aan te bieden.

      

De discussie met de aanwezigen ging o.a. over de ervaringen met elektrisch rijden met voor- en tegenstanders. De conclusie was dat het maatwerk is: het hangt echt van de mobiliteitsbehoefte af welk type voertuig het beste past. Het zomaar kiezen voor een ‘duurzaam’ model zonder goed na te denken over je mobiliteit levert frustraties op. De verwachting is dat we naar een mix toe moeten qua type voertuigen, met voor zwaardere vrachtwagens waterstof en minder zware voertuigen o.a. elektrisch. Ook werd gedeeld dat er maar liefst 9! miljoen auto’s in Nederland zijn.

Vanuit de aanwezigen kwam het advies naar Kuster toe om door te pakken met waterstof, extra zonnepanelen te plaatsen en ook te denken aan regenwater opvang. De duidelijke boodschap was dat bedrijven als Kuster op termijn niet kunnen overleven met tanken alleen, maar dat men moet denken in termen van mobiliteit en energie tanken voor de mens.

Voor meer informatie over dit innovatieve ‘tank’station: Facebook pagina Kuster Energy.

Graag nemen wij van de gelegenheid gebruik om Kuster Energy en in het bijzonder Jan-Pieter de Wilde hartelijk te bedanken voor de wervelende presentatie en gastvrije ontvangst.

Laat u zich ook inspireren tot verduurzaming?

Will2Inspire: bijeenkomsten ter inspiratie voor verduurzaming

 

Neem bij interesse gerust contact op met Geert Jan Prins, oprichter Will2Sustain en bedenker Will2Inspire via prins@will2sustain.com 

Will2Sustain: uw partner in verduurzaming!