Inspirerende bijeenkomst De Noord West Veluwe Verduurzaamt bij Owios

Posted on 19 november 2018 · Posted in Artikelen, Bijeenkomsten, Initiatieven

Afgelopen donderdag werd in de kantine van OWIOS een bijeenkomst gehouden van de Noordwest Veluwe Verduurzaamt, een initiatief van Geert Jan Prins van Will2Sustain uit Oldebroek.

Informeel
Prins vertelt: ,,De Noordwest Veluwe Verduurzaamt is een meerjarig duurzaamheidsprogramma dat doelen nastreeft als het verminderen van energieverbruik, het creëren van bewustwording, het versterken van kennis en het verhogen van sociaal rendement. Er waren tijdens de bijeenkomst zo’n 27 leden, waaronder diverse grote bedrijven uit de regio, en een aantal aspirant-leden aanwezig. Een hele mooie opkomst.”
Vanuit het bestuur gaf penningmeester Ton Gerritsen een update van de laatste ontwikkelingen. Een nieuwe voorzitter werd gevonden in Carola Broekhuizen van Van Deutekom Administratie & Advies uit Elburg en twee nieuwe ambassadeurs in de personen van wethouders Bob Bergkamp (Oldebroek) en Arjan Klein (Elburg). ,,Van een informeel platform wordt De Noordwest Veluwe Verduurzaamt binnenkort een stichting. Dat is fijn, want zo kunnen we vanuit de overheid makkelijker ondersteund worden.”

Projecten
Tijdens de bijeenkomst werden er diverse presentaties gegeven. Jacko van den Bosch, voorzitter van Owios, vertelde over het beleid van de vereniging om maatschappelijk en duurzaam verantwoord te ondernemen. Sebastiaan van der Hoeven lichtte het energieloket en platform Veluwe Duurzaam toe, waarbij hij aangaf dat het initiatief De Noordwest Veluwe Verduurzaamt ruimte krijgt op hun website. Spectrum uit Arnhem lichtte het Leefbaarheidsprogramma van de provincie Gelderland toe en gaf voorbeelden van een aantal duurzaamheidsprojecten. Wethouder Bob Bergkamp sprak over duurzame energieopwekking binnen de gemeente Oldebroek en riep aanwezigen op om ‘de mouwen op te stropen’ en te komen met voorstellen voor duurzame energie ontwikkelingen. ,,Alle aanwezigen werden tot slot door mij aan het werk gezet aan de hand van een drietal vragen omtrent genomen duurzaamheidsmaatregelen, knelpunten en verwachtingen. Ik zeg het niet van elke bijeenkomst, maar deze bijeenkomst was echt bijzonder inspirerend,” besluit Prins.