Het sectorinitiatief gaat verder als vereniging!

Posted on 12 november 2021 · Posted in Artikelen

Op dinsdag 9 november jl. was er een bijeenkomst van het Sectorinitiatief Brandstofreductie Noordoost Nederland bij Jan Bakker op H2O. Dit initiatief is in 2012 opgericht door Geert Jan Prins van Will2Sustain met het doel bedrijven bij elkaar te brengen die kennis willen delen over hoe je het brandstofverbruik naar beneden kunt krijgen. Al deze bedrijven zijn gecertificeerd voor norm over energiereductie, de CO2 Prestatieladder.

De deelnemers komen twee keer per jaar bij elkaar om ervaringen te delen over nieuwe brandstoffen, nieuwe voertuigen, meetsystemen en andere concrete verbeteringen om minder brandstof te verbruiken. Ook krijgen de deelnemers via deskundige sprekers nieuwe informatie over marktontwikkelingen. Zo wees mobiliteitsdeskundige Elske van der Fliert tijdens de bijeenkomst op de website ev-database.nl waar je elektrische voertuigen met elkaar kunt vergelijken. En presenteerde fleetmanager Mike van Gemund van RoyalHaskoningDHV het belang van een duurzame leaseregeling: hun gehele autovloot is inmiddels elektrisch. Op het buitenterrein waren een tiental elektrische voertuigen geparkeerd en konden de deelnemers de verschillende modellen bekijken.

Geert Jan Prins heeft in 2020 aangegeven het initiatief over te willen dragen aan de leden. Dit heeft tot de oprichting van een vereniging geleid. Tijdens de bijeenkomst werd er afscheid genomen van Geert Jan en ontving hij een toepasselijk cadeau, een waardebon om bomen te planten. Het sectorinitiatief gaat nu verder als vereniging met Henk van der Vosse van Jan Bakker als voorzitter. De vereniging telt 25 leden.

Meer informatie kunt u vinden op www.brandstofreductie.nl