kinderen-gekke-henkie-actie

Gekke Henkieactie 2016

Posted on 28 september 2016 · Posted in Agenda, Overige

Op maandag 26 september 2016 heeft duurzaam adviesbureau Will2Sustain i.s.m. groep 8 van de Timotheüsschool, Van Werven en de Gemeente Oldebroek zwerfvuil opgeruimd in de kern van Oldebroek, in het Broekerbos en langs het fietspad naar Owios.

gekke-henkie-actie

De hoeveelheid zwerfafval is nog altijd fors en bestaat deels uit verpakkingen van chips, snoep en koeken, maar ook uit lege plastic flesjes (m.n. die in kantines ruim voorradig zijn), lege blikjes (m.n. energiedrankjes) en ook flesjes bier. Verder werden er bijzonderheden ‘opgevist’ als een zadel, een emmer en een fietstas.

kinderen-gekke-henkie-actie

Blijkbaar vinden mensen het doodgewoon om afval in de omgeving te gooien. Dit asociale gedrag beperkt zich niet alleen tot Oldebroek. Kijk bijvoorbeeld maar eens langs een oprit van de snelweg. Veel mensen, ook ouderen, vinden het doodnormaal om de autoraam te openen en brandende peuken, papieren zakdoekjes, afval van maaltijden etc. naar buiten te gooien. Via deze actie, in combinatie met les in de klas, hopen de initiatiefnemers dat het bewustzijn rond hoe je goed met afval om moet gaan groeit. En eigenlijk begint dat bij de verkoop en inkoop van spullen, want veel wat wij eten en drinken is overbodig verpakt en bestemt voor eenmalig gebruik. U betaalt, dus u bepaalt, ook hoeveel afval er in het milieu komt met de bijbehorende effecten dichtbij, namelijk zwerfafval, en verder weg, zoals het ontstaan van een plastic afvaleiland in de Atlantische Oceaan, plastic soep geheten, die een oppervlakte heeft die groter is dan Frankrijk en Spanje samen.

Graag wil Will2Sustain de kinderen, meester Van Bessen, de ouders en twee wethouders die meeliepen, de gemeente Oldebroek, Van Werven en de Loco mediagroep hartelijk danken voor de steun voor dit jaarlijks terugkerende initiatief.

Doet u volgend jaar mee? Heeft u tips/ suggestie? Mail dan naar:

prins@will2sustain.com