• Nederlands
  • Engels

Geert Jan Prins.

Hallo ik ben Geert Jan Prins, eigenaar van Will2Sustain. Ik ben geboren in 1970 in Oldebroek, een landelijk dorp in Nederland, waar ik een sterke interesse in de natuur en rurale ontwikkeling heb ontwikkeld. Mijn ouders leiden daar een bouwbedrijf en het ondernemen is me met de paplepel meegegeven. Ik wilde meer van de wereld zien en ben daarom plattelandsontwikkeling gaan studeren aan de Universiteit van Wageningen. Ik heb me gespecialiseerd in Ontwikkelingseconomie en heb daarnaast aanvullende vakken in Natural Resource Management gevolgd.

Mijn eerste ervaring met Afrika was in Zambia, in 1994. Daar woonde en werkte ik in de Zuidelijke Provincie. Ik heb mijn afstudeeronderzoek in Zoundwéogo in Burkina Faso gedaan, en studeerde af in 1995. Na het voltooien van de militaire dienst ben ik naar FORM International gaan, een bedrijf gespecialiseerd in duurzaam bosbeheer. Ik heb veel gereisd in deze jaren, vooral in West-Afrika, maar ik heb ook geadviseerd bij houtbedrijven in de VS en Zweden. Het werk bestond vooral uit het verbeteren van bosbeheer volgens internationale normen als FSC.

Van 2000-2005 woonde en werkte ik in Soedan, eerst voor een Canadese NGO, en vervolgens voor de UNDP. Mijn ervaringen in Soedan waren cruciaal voor het ontstaan van Will2Sustain, want in Soedan zag ik dat de uitputting van natuurlijke hulpbronnen en de toenemende schaarste van bijvoorbeeld water en vruchtbare gronden bijdroeg aan het ontstaan van conflicten tussen mensen.

Na mijn terugkeer uit Soedan heb ik gewerkt voor verschillende internationale werkgevers en keerde regelmatig terug naar Afrika, Oost-Europa en Azië. Ik heb een aanvullende studie duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Londen gevolgd. In oktober 2009 werd ik gevraagd om een noodhulpprogramma in Indonesië en de Filippijnen te begeleiden en dit betekende de oprichting van Will2Sustain.

Als u meer wilt weten, neem dan contact op met ons op per telefoon of e-mail. Daarnaast kunt u hier een overzicht van onze werkervaring bekijken.