ecc

Emmanuel Christian College

Posted on 7 oktober 2016 · Posted in Projecten

ecc- school   logo-ecc

Will2Sustain is sinds enkele maanden betrokken bij het Emmanuel Christian College (ECC). Dit is een academisch instituut wat zich bevindt in Goli, Zuid-Soedan. Er is door de jaren heen veel geïnvesteerd in ECC. Op het terrein van ECC bevinden zich scholen, een kerk, een kliniek en landbouwgrond. Tot de onderwijsprogramma’s behoren o.m. een lagere school, middelbare school en academische opleidingen in leiderschap en management, theologie en onderwijs. Studenten uit geheel Zuid-Soedan komen samen in Goli voor hun lessen. Daarnaast gaan leraren vanuit Goli steeds vaker ook het land in om in afgelegen gebieden lessen te verschaffen.

Het ECC zoekt naar nieuwe partners die samen willen werken om ECC als organisatie te verduurzamen. Meerdere ambassadeurs, waaronder Geert Jan Prins, ondersteunen ECC bij dit zoekproces.

In juli 2016 brak de burgeroorlog opnieuw uit in Zuid-Soedan. Een nieuwe periode van instabiliteit is ontstaan en veel mensen uit dit jongste land ter wereld zijn (wederom) op de vlucht voor geweld.

Het ECC heeft ondanks deze zorgelijke situatie de lesprogramma’s weten door te zetten.

ECC vormt een baken van hoop voor de toekomst van Zuid-Soedan. 

Voor meer informatie over ECC: https://www.eccollegess.org/

Klik op de onderstaande links voor foto’s

Foto’s ECC

Foto’s ECC