Bedrijvigheid én biodiversiteit: Will2Inspire bezoekt Netterden Zand en Grind

Posted on 15 juli 2019 · Posted in Will2Inspire

Op donderdag 11 juli 2019 namen twintig mensen deel aan een Will2Inspire bijeenkomst bij Netterden Zand en Grind te Gendringen. Will2Inspire is bedacht door Geert Jan Prins van duurzaamheidsadviesbureau Will2Sustain, met als doel op een laagdrempelige manier managers, MVO- en/of KAM-coördinatoren te inspireren op het gebied van duurzame ontwikkeling. De deelnemers kwamen uit de bouwsector, maar ook uit kwekerijen en infra. 

De dag begon met een presentatie van directeur Dick Snippe over de verschillende zandwinningen van Netterden in Nederland en Duitsland. Vervolgens gaf Geert Jan Prins een presentatie over het duurzaamheidsprogramma van Netterden en kregen wij een rondleiding over de winning in Gendringen om te leren hoe de winning van zand- en grind in zijn werk gaat.

Het gebied naast de huidige winning is door Netterden, samen met lokale natuurorganisaties, omgevormd tot natuurgebied Azewijnse Broek. Jan te Kloeze gaf een rondleiding door dit bijzondere landschap. Wij konden zelfs een aantal grauwe klauwieren spotten. Dit zijn zeldzame vogels die voor het eerst in 55 jaar weer terug zijn in de Achterhoek.

Daarna vertrokken wij naar het bezoekerscentrum Min40Celsius, waar een heerlijk lunch op ons wachtte. Te midden van de in het museum uitgestalde fossielen, waaronder mammoeten,  gaf beheerder René van Uum een college over de historie en geologie van de Achterhoek. Ter afsluiting konden de deelnemers genieten van de schatten uit de oudheid die in het museum tentoongesteld waren.

Wilt u ook periodiek geïnspireerd worden voor verduurzaming? Neem dan gerust contact op via prins@will2sustain.com!

Voor meer informatie: